می دانستید برای هر غذا باید از ادویه ای مخصوص استفاده کرد؟ کاربرد ادویه خوشمزه تر کردن غذاست. البته خاصیت درمانی نیز دارند. ادویه مخصوص هر غذا نسبت به مواد اولیه آن غذا متفاوت است. البته میتوان گفت تقریبا پایه و اساس ادویه ها مشابه است و تفاوت های کمی با یکدیگر دارند. کلید و راز فرمول خوشمزگی غذا همان تفاوت های اندک است. با خرید ادویه و استفاده از آنها میتوان تجربه بهتری از آشپزی داشت. چرا که غذای خوشمزه تری خواهید داشت.

منبع ویدئو: کانال بانوی با سلیقه

نکته ای مهم در مورد ادویه ها

موافقید ابتدا کمی در مورد ادویه ها صحبت کنیم؟ استفاده از ادویه ها به زمان های بسیار دور باز میگردد. عمده دلیل استفاده ادویه ها برای تغییر طعم غذاها میباشد. اما ادویه ها خاصیت درمانی بسیار زیادی دارند که عموم جامعه اطلاعی از آن ندارند. به عنوان مثال شما غذایی مانند خورشت قورمه سبزی و یا قیمه را تصور کنید. پایه هردو حبوبات است. حبوبات ها نفخ آور هستند و ممکن است در هضم غذا کمی اختلال ایجاد کنند. اما با استفاده از ادویه خورشتی میتوان این مشکل را حل کرد. زیرا یکی از مواد تشکیل دهنده ادویه خورشتی، تخم گشنیز است. تخم گشنیز دارای خاصیت بادشکن و کمک کننده به هضم غذا است. همانطور که متوجه شدید، مواد اولیه ادویه ها بر اساس خواص آنها ترکیب شده اند. اکنون میدانید چرا از ادویه مخصوص هر غذا برای غذای دیگری استفاده نمیکنیم.

ادویه مخصوص هر غذا چیست؟

برای هر غذا نسبت به مواد اولیه ای که دارد باید از ادویه مخصوص آن استفاده کنیم. در ادامه ادویه مخصوص هر غذا را معرفی خواهیم کرد.

ادویه خورشتی

ادویه خورشتی در غذاهای خورشتی به خصوص خورشت قیمه و قورمه سبزی استفاده میشود. این ادویه طعم و عطر بی نظیری به این غذاها میدهد. اگر همیشه برای تان سوال بوده چرا خورشت های نذری و رستوران های سنتی عطر متفاوتی دارند، احتملا پاسخ را اکنون یافته اید. بله استفاده از ادویه خورشتی راز سرآشپزان است. نکته مهم دیگری که باید بدانید این است حتما باید ادویه ها را کمی در روغن تفت داد.

بعد از آنکه پیازها طلایی شدند. زردچوبه و ادویه خورشتی را به روغن اضافه کنید. با حرارت ملایم کمی تفت دهید. سپس گوشت و سایر موارد را اضافه کنید. توجه داشته باشید نباید ادویه ها را زیاد تفت داد چرا که میسوزند. در این صورت خورشت طعم خوبی نخواهد داشت. {برای خرید ادویه خورشتی کلیک کنید}

مواد تشکیل دهنده: 

  • فلفل سیاه و فلفل قرمز تند از هرکدام یک قاشق مربا خوری
  • تخم گشنیز، زردچوبه، پودر زیره و پودر دارچین از هر کدام یک قاشق غذاخوری

مواد ساخت ادویه مرغ

ادویه مخصوص مرغ

مرغ از آن دسته غذاهایی است که اگر مزه دار نشود، خیلی باب میل نخواهد بود. برای مرغ استفاده از ادویه ها واقعا ضروری است. هم بوی زهم آن گرفته میشود و هم طعم بی نظیری را تجربه خواهید کرد. البته بسته به نوع طبخ مرغ، ادویه آن نیز کمی متفاوت است. ادویه مرغ تندوری، ادویه جوجه کباب و ادویه خورشت مرغ (زرشک پلو با مرغ) کمی تفاوت دارد. در این مطلب ادویه خورشت مرغ را معرفی خواهیم کرد. در کنار استفاده از ادویه مخصوص مرغ پیشنهاد میکنیم حتما برگ بو را به آب خورشت اضافه کنید. البته قبل از سرو غذا باید برگ ها را از خورشت خارج کرد و نباید خورده شوند.

مواد تشکیل دهنده: 

  • پودر فلفل سیاه و فلفل قرمز از هر کدام یک قاشق مرباخوری
  • پدر سیر، پودر زنجبیل و پودر زیره سبز دو قاشق مرباخوری
  • زردچوبه 1/5 یک قاشق غذاخوری
  • دارچین و پودر پیاز یک قاشق غذاخوری سر خالی
  • زعفران و نمک به مقدار دلخواه

{خرید ادویه مرغ در بسته بندی 250 گرمی}

ادویه ماهی

بدون تعارف برخی ماهی ها واقعا بوی ناخوشایندی دارند. سرو این نوع ماهی ها شاید عذاب آور باشد؛ البته بدون ادویه!… معجزه استفاده از ادویه جات را اینجا مشاهده کردیم. ادویه ماهی میتواند بوی زهم ماهی را کاملا از بین برده و البته طعم لذیتری به آن دهد. اگر ماهی را سوخاری میکنید، حتما ادویه ماهی را به آرد سوخاری خود اضافه کنید.

مواد تشکیل دهنده: 

  • پودر آویشن 5 قاشق غذاخوری
  • فلفل قرمز و فلفل سیاه یک قاشق سوپ خوری
  • پودر زیره، پیاز، سیر و تخم گشنیز از هرکدام یک قاشق چای خوری

مواد ذکر شده را در یک ظرف استیل بریزید و به خوبی مخلوط کنید. هنگام پخت غذا به مقدار نیاز از این ادویه استفاده کنید. از این ادویه میتوان برای تمامی غذاهای دریایی استفاده کرد و تجربه لذت بخش تری از صرف وعده غذایی داشت.

ادویه فلافل

فلافل از غذاهای عربی است که حتی در قاره آمریکای شمالی نیز طرفداران مخصوص خود را دارد. نخود و پیاز دو مواد اصلی تشکیل دهنده این خوارکی لذیذ عربی هستند. قطعا نخود به تنهایی نمیتواند این چنین محبوب باشد. دلیل طعم و عطر این غذا استفاده از ادویه مخصوص فلافل است. {خرید ادویه فلافل مخصوص عطاری 1040گیاه}

مواد تشکیل دهنده:

  • تخم گشنیز
  • تخم شنبلیله
  • زیره سبز
  • کاری
  • زنجبیل
  • فلفل قرمز تند

تمامی مواد فوق را پودر کرده و باهم ترکیب کنید. در صورت تمایل میتوانید کمی پودر سیر به این ادویه اضافه کنید. پیشنهاد میکنیم این غذا را با سس خردل خانگی و البته ترشی لیته نوش جان کنید.

زیره و برنج

ادویه مخصوص پلو (ادویه پلویی)

ادویه پلویی در غذاهایی مثل لوبیا پلو،عدس پلو،باقالی پلو،هویج پلو و … استفاده میشود. البته میتوان در پلوی ساده نیز ازین ادویه استفاده کرد؛ به سلیقه شما بستگی دارد. متخصصان طب سنتی همیشه توصیه داشته اند برنج را به همراه زیره مصرف کرد. چون برنج طبع سردی دارد و استفاده مداوم از غذاهای سرد، زمینه ساز انواع بیماری میشود. از این روی بهتر هست حداقل در پلوهای ترکیبی از ادویه مخصوص پلو یا همان ادویه پلویی استفاده کنیم. ادویه پلویی چندین توع دارد. ما به شما ترکیب  بهترین نوع ادویه مخصوص پلو را معرفی میکنیم.

ادویه پلویی ساده: پودر زیره، پودر دارچین و پودر غنچه گل سرخ (گل محمدی) از هرکدام یک قاشق غذاخوری، پودر جوز هندی، پودر هل و پودر فلفل سیاه از هرکدام یک قاشق مرباخوری. مواد ذکر شده را در یک ظرف ریخته و به خوبی ترکیب کنید.

در این فایل صوتی نحوه تهیه ادویه پلویی توضیح داده شده است. منبع: کانال آشپزی با عذرا

ادویه پلویی ترکیبی: برای غذاهایی مثل باقالی پلو و هویج پلو و به طور کل پلوهایی که با یک ماده دیگر ترکیب میشود بهتر است به ترکیب ذکر شده در بالا نصف قاشق مرباخوری پودر میخک و یک قاشق مرباخوری زنجبیل اضافه شود.

{برای خرید ادویه پلویی کلیک کنید}

ادویه همبرگر

خوب است بدانید واژه همبرگر یک واژه آلمانی است. این غذا شهرت جهانی دارد. میتوان گفت همبرگر شهرت جهانی خود را مدیون رستوران های زنجیره ای مک دونالد است. همبرگر را میتوان به صورت سرخ کرده یا کبابی طبخ کرد. اما برای داشتن یک برگر خوشمزه به ادویه مخصوص همبرگر نیاز داریم.

مواد تشکیل دهنده:

  1. فلفل سفید
  2. فلفل سیاه
  3. پاپریکا هندی
  4. فلفل قرمز تند
  5. خردل
  6. سیر
  7. پیاز

یک قاشق غذاخوری از پودر مواد ذکر شده را با 2 قاشق نمک ترکیب کنید. میزان نمک را میتوانید بستگی به ذائقه خودتان کم یا زیاد کنید. (مصرف زیاد نمک توصیه نمیشود). برای طعم بهتر میتوانید از پاپریکا دودی استفاده کنید. همبرگرهای کبابی قطعا مزه بهتری دارند. پیشنهاد میکنیم همبرگز خود درون فر گریل کرده و یا کباب کنید. به این شکل از روغن کمتری نیز استفاده کرده اید.

ادویه برای اسپاگتی و ماکارونی

ادویه ماکارونی

یکی دیگر از ادویه هایی که در این لیست قرار دارد، ادویه ماکارونی است. ماکارونی یک غذای اصالتا ایتالیایی است که وارد فرهنگ غذایی ایرانیان شده است. خوردن ماکارونی برای بسیاری از افراد لذت بخش است به خصوص برای کودکان. میتوان با استفاده از ادویه این لذت را دو چندان کرد.

ادویه ایرانی برای ماکارونی: ادویه ماکارونی تریکب خاصی ندارد و همه چی به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد. در این نوع ادویه میتوانید از آویشن شیرازی، زیره سبز، رزماری و غیره استفاده کنید. اما هزار و چهل گیاه ادویه ای مخصوص برای ماکارونی تهیه کرده است. برای خرید ادویه ماکارونی کلیک کنید.

ادویه ماکارونی به سبک اروپا: 

پودر پیاز یک قاشق چای خوری
2 قاشق چای خوری نمک
3 قاشق چای خوری فلفل سفید
یک قاشق چای خوری پودر سیر
4 قاشق چای خوری آویشن خشک شده
2 قاشق چایخوری برگ ریحان خشک شده
2 قاشق چای خوری گل محمدی خشک
1 قاشق چای خوری مرزنجوش خشک
1 قاشق چای خوری برگ بو خرد شده

با مواد ذکر شده به علاوه کمی سس گوجه، رب گوجه و گوجه خرد شده میتوانید یک سس عالی برای ماکارونی و یا اسپاگتی خود تهیه کنید.

ادویه گوشت

برای پخت بسیاری از غذاها به گوشت قرمز نیاز است. چه به صورت لخم و چه به صورت چرخ کرده. برای گوشت کبابی و خورشت گوشت باید از دو ادویه متفاوت استفاده کرد. در این صورت میتوان طعم بهتری از غذا دریافت کرد.

مواد لازم برای ادویه گوشت قرمز برای خورشت: 

{برای خرید ادویه گوشت کلیک کنید}

مواد لازم برای تهیه ادویه گوشت کبابی: برای تهیه این ادویه باید از کیوی استفاده کرد. برای تهیه این ادویه به مواد زیر نیاز داریم:

پودر کیوی 2 قاشق غذاخوری، پودر سیر، پودر جعفری، پودر پیاز، فلفل سیاه، فلفل قرمز تند، رزماری، ریحان، زردچوبه و کاری از هر کدام یک قاشق چای خوری نیاز است. مواد ذکر شده را با یکدیگر به خوبی ترکیب کنید و هنگام طبخ غذا به مقدار مورد نیاز استفاده کنید.

برای گوشت چرخ کرده میتوانید از ادویه کاری استفاده کنید. {خرید ادویه کاری}

 

تمامی ادویه های ذکر شده را میتوانید در خانه تهیه کنید. اما برای خرید مواد اولیه به صورت مجزا و ترکیب آنها با یکدیگر از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست. میتواند انواع ادویه را به صورت آماده و در بسته بندی های 250 گرمی از عطاری آنلاین هزار و چهل گیاه خریداری کرده و درب منزل تحویل بگیرید. 

 

درباره 1040giah

تیم تحریریه هزار و چهل گیاه با بهره‌گیری از دانش افرادی که قریب بیش از چهل سال سابقه درخشان در فروش و توزیع مرغوبترین گیاهان دارویی و ادویه‌جات در سطح کشور دارند اقدام به عرضه و توزیع گیاهان داروئی و ادویه‌جات به شیوه‌ای نوین نموده است.

0 0 رای ها
به مقاله امتیاز دهید
عضویت
اعلان برای

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همایش دیدگاه ها