بوی بد دهان یکی از آزار دهنده ترین مشکلاتی است که ممکن است برای هر فردی به وجود بیاید. چرا که این مشکل علاوه بر خود بر دیگران نیز تاثیر میگذارد و به مرور ممکن است باعث از بین رفتن اعتماد به نفس در ارتباط های اجتماعی شود. بوی بد دهان دلایل مختلفی دارد. ممکن از دهان و دندان باشد و یا به دلیل مشکلات گوارشی ایجاد شود. در این مطلب قصد داریم دلایل ایجاد این مشکل و راهکارهای سریع و خانگی رفع بوی بد دهان با طب سنتی را با یکدیگر مرور کنیم. از شما دعوت میکنیم در ادامه همراه ما باشید.

میخوای مطلب رو دانلود کنی بعدا بخونی؟

دانلود مطالب طب سنتی

علت های بوی بد دهان از نظر طب سنتی

بودی بد دهان یا هالیتوز (۱) میتواند علل متفاوتی داشته باشد. اما شایع ترین دلیل آن مشکلات دهان و دندان است. یک دندان خراب و به اصطلاح کرم خورده نقش زیادی در بوی بد دهان خواهد داشت. شاید برای تان جالب است بدانید ۱/۵ مردم جهان به دلیل مشکلات بهداشتی دهان و لثه از بوی بد دهان رنج میبرند. عدم درمان این مشکل میتواند بر روی اعتماد به نفس و ارتباط های اجتماعی فرد تاثیر منفی بگذارد. اما طب سنتی در این مورد چه نظری دارد؟

  • غلبه بلغم
  • حرارت زیاد معده
  • سنگ لوزه
  • خشکی دهان
  • سینوزیت
  • مشکلات ریوی
  • رفلاکس اسید معده
  • و…

همانطور که گفته شده یکی از علل بدبویی دهان ناشی از مشکلات گوارشی است. از این روی استفاده از خواص بهار نارنج برای معده میتواند راه حل مناسبی برای رفع بوی بد دهان باشد. اگر معده تان اسیدی است پیشنهاد میکنم عرق بهار نارنج را حتما امتحان کنید.

رفع بوی بد دهان با طب سنتی

همانطور که پیشتر گفتیم شایع ترین دلیل بدی بوی دهان مشکلات بهداشت دهان و دندان میباشد. کافی است روزانه حداقل دو مرتبه دندان و زبان خود را مسواک بزنید. استفاده از خوشبو کننده های طبیعی مانند نعناع و دارچین نیز کمک کننده خواهد بود.

رفع بوی بد دهان با سرکه سیب

روزی دو مرتبه دهان خود را با سرکه سیب بشویید. دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب سرد مخلوط کنید. یک مرتبه پیش از خواب و یک مرتبه اول صبح به مدت ۵ دقیقه ازین دهان شویه استفاده کنید.

خیساندن جعفری در سرکه سیب

چند برگ جعفری به مدت چند دقیقهدر یک استکان سرکه سیب خیس کنید. سپس جعفری را از سرکه سیب خارج کرده و بجوید. جعفری ها را میتوانید بخورید و یا بیرون بیندازید. جعفری دارای خاصیت ضد باکتریایی است از این روی از بوی بد دهان جلوگیری میکند.

ماساژ لثه ها با عسل

عسل را با کمی نمک مخلوط کنید و سه مرتبه در ماه، لثه های خود را با این ترکیب ماساژ دهید. مخلوط عسل و نمک موجب تقویت لثه و از بین رفتن عفونت آن میشود.

دمنوش آویشن برای رفع بوی بد دهان

گاهی اوقات دلیل بوی بد دهان سینوزیت می باشد. خلط های عفونی به پشت حلق سرازیر میشوند موجب بد بویی دهان میشوند. در این شرایط استفاده از دمنوش آویشن و دمنوش زوفا بسیار کمک کننده خواهد بود.

برای خرید آویشن شیرازی (آویشن برگ پهن) و خرید زوفا کلیک کنید.

درمان بوی بد دهان با طب سنتی

روغن نارگیل برای درمان بوی بد دهان

روغن نارگیل خاصیت ضد باکتریایی دارد. از این روی میتوان از روغن نارگیل برای درمان بوی بد دهان استفاده کرد. روزانه یک قاشق روغن نارگیل را در دهان خود بچرخانید. بعد از چند دقیقه میتوانید دهان را آب کشی کنید.

خرید روغن نارگیل اصل از عطاری ۱۰۴۰ گیاه

دانه رایانه دشمن عفونت دهانی

دانه رازیانه دشمن عفونت ها میباشد. اگر بوی بد دهان به دلیل وجود عفونت در دهان باشد، جویدن دانه رازیانه یک انتخاب عالی خواهد بود. روزانه سه گرم دانه رازیانه (خرید رازیانه) را به خوبی بجوید و بعد آن را ببلعید.

برای درمان بوی بد دهان چای سبز بنوشید

  1. یک قاشق چای خوری چای سبز را در یک فنجان دم کنید.
  2. برای شیرین کردن چای میتوانید از عسل طبیعی استفاده کنید.
  3. روزانه یک فنجان چای سبز بنوشید.

استفاده زیاد از چای سبز مضر است. بنابراین در حد اعتدال از این برگهای با ارزش استفاده کنید. مصرف یک الی دو فنجان چای سبز (خرید چای سبز) در روز بی خطر است.

آب نمک غرغره کنید

با کمترین هزینه نیز میتوان برای درمان بوی بد دهان اقدام کرد. یک قاشق چای خوری نمک را با یک لیوان آب ولرم ترکیب کنید و در دهان خود غرغره کنید.

به نقل از نمناک:

  • 1 قاشق غذاخوری روغن کنجد را با آب ولرم ترکیب کنید.
  • روغن کنجد را برای چند دقیقه داخل دهان تان بگردانید.
  • سپس این روغن را از دهان خارج کنید؛و بعد دهان تان را با آب ولرم بشویید.
  • این کار را هر روز صبح انجام دهید.

روغن کنجد نیز مانند روغن نارگیل دهانتان را به طور کامل پاک می کند و سلامت دهان و دندان را بهبود می بخشد. فایده ی دیگر استفاده از این درمان خانگی این است که روغن کنجد می تواند دندان هایتان را سفید کند.

 

درمان بوی بد دهان به دلیل حرارت زیاد معده

اگر متخصص و یا مشاور طب سنتی بوی بد دهان شما را ناشی از گرمی معده تشخیص دادند میتوانید با چند برگ زردآلو این مشکل را بر طرف کنید. چطور؟ هر شب تعدادی برگ زردآلو را خیس کنید و صبح ها پیش از صبحانه این زردآلوها را بخورید. این نسخه در درمان یبوست نیز کمک خواهد کرد.

اما گاهی اوقات نیز بوی بد دهان ناشی از سردی معده است. غلبه بلغم در بدن، بوی بد دهان را تشدید میکند. پیشنهاد میکنیم مصرف غذا با طبع سرد و مرطوب را تا حد امکان کاهش دهند. غلبه بلغم میتواند زمینه ساز بسیاری از بیماری ها شود. پیشنهاد جهت رفع بلغم از یک مشاوره طب سنتی بهره ببرید.

برای تقویت معده میتوانید کمی گل محمدی خشک را آسیاب کنید و همراه با عسل میل کنید. استفاده از شربت سکنجبین نیز موثر خواهد بود.

برای خرید غنچه گل محمدی (گل سرخ) کلیک کنید.

دیگر راهکارهای رفع بوی بد دهان

مصرف سیر و پیاز باعث ناخوشایندی بوی دهان میشود. بسیاری از افراد به دلیل همین بوی بد سیر و پیاز از مصرف آن اجتناب میکنند. در صورتی که خواص بی نظیری برای بدن دارند. پس از مصرف سیر و پیاز یک عدد هل را سالم و یا پوست کنده داخل دهان بگذارید و به آرامی بجوید. هل بوی تند پیاز و سیر را برطرف میکند و دهان را خوشبو میکند.

  1. یک عدد میخک را بجوید و اجازه دهید به آرامی با بزاق تان ترکیب شود.
  2. شستشوی دهان با جوش شیرین و آب
  3. ۱ قطره روغن درخت چای را با یک لیوان آب ولرم ترکیب کرده و غرغره کنید.
  4. آب زیاد بنوشید.

برای درمان بوی بد دهان به پزشک مراجعه کنم؟

اگر عفونت لثه ها زیاد باشد، لثه دچار التهاب شده و به مرور باعث لق شدن دندان میشود. یکی از نشانه های عفونت در بدن، ایجاد تب است. پس اگر مداوم تب دارید و لثه هایتان ملتهب است حتما برای درمان به پزشک مراجعه کنید.

۱- هالیتوز: نام پزشکی و علمی بوی بد دهان

درباره 1040giah

تیم تحریریه هزار و چهل گیاه با بهره‌گیری از دانش افرادی که قریب بیش از چهل سال سابقه درخشان در فروش و توزیع مرغوبترین گیاهان دارویی و ادویه‌جات در سطح کشور دارند اقدام به عرضه و توزیع گیاهان داروئی و ادویه‌جات به شیوه‌ای نوین نموده است.

0 0 رای ها
به مقاله امتیاز دهید
عضویت
اعلان برای

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همایش دیدگاه ها