عکس آفت دهان

علت آفت دهان

بسیاری از ما در طول زندگی خود دچار آفت دهان می شویم. این آفت ها می توانند روی دهان، زبان یا لب خود را بروز دهند. و معمولاً دردناک و آزار دهنده هستند. عوامل مختلفی را مسبب ایجاد آفت می دانند. مثل استرس‌ها، حساسیت‌های غذایی، ضعف سیستم ایمنی، مصرف غذاهای پر انرژی (در طب سنتی به غذاهای طبع گرم معروف است) و غیره.

آفت دهان معمولاً پس از حدود یک هفته خود به خود بهبود می یابد. اما برای اینکه سرعت بهبود آنها را افزایش دهیم. می توانیم از روشهای طبیعی که عمدتاً بی ضرر هستند. برای درمان آن استفاده نمائیم.

راه درمان آفت دهان

  • می‌توانید از چای معمولی، اُکالیپتوس، هزار چشم، مریم گلی، نعناع و شیرین بیان به همراه عسل یک دمنوش درست کرده و دهان خود را با آن بشوئید.
  • می‌توانید از گیاه گل انار فارسی برای درمان آفت استفاده کنید. چای آن را درست کنید و میل کنید. همچنین می توانید دهان خود را با آن بشوئید.
  • ترنجبین هم برای درمان آفت دهان توصیه شده است. مقداری از آن را در ظرفی ریخته و آب جوش به آن اضافه کنید. بعد از حدود 20 دقیقه آن را میل نمائید. روزی چند استکان از این شربت میل نمائید.
  • میل کردن انار ، عناب ، آویشن ، گشنیز ، کاسنی، شاه تره هم برای درمان آفت دهان توصیه شده است.
  • مصرف چای گیاه مُر برای درمان آفت دهان بسیار توصیه شده است.
  • با مقداری زردچوبه و آب خمیری درست کنید. و آن را روی آفت دهان بگذارید. همچنین می‌توانید دهان خود را با حل کردن مقداری زردچوبه در آب بشوئید. این کار را روزی چند بار انجام دهید.
  • می‌توانید از چای گیاه مریم گلی نیز برای درمان آفت دهان استفاده کنید. با دو قاشق چایخوری آن در یک استکان آب جوش چای درست نموده و میل کنید. از مقادیر زیاد مریم گلی استفاده نکنید چون می‌تواند خطرناک باشد. (احتمال بروز تشنج دارد).
  • مصرف چای شیرین بیان برای درمان آفت توصیه شده است. یادتان باشد بیش از حد از شیرین بیان استفاده نکنید. چون می‌تواند باعث افزایش فشار خون شما شود.
  • می‌توانید از چای بابونه به عنوان دهان شویه استفاده کنید. بابونه داری خاصیت ضد التهابی است که به درمان آفت دهان کمک می‌کند.

چند توصیه برای درمان سریع آفت دهان

  1. از مصرف غذاهایی که فکر می‌کنید به آن حساسیت دارید پرهیز کنید.
  2. می‌توانید یک قاشق چایخوری جوش شیرین را در نصف استکان آب حل کنید. و با این محلول روزی چند بار دهان خود را بشوئید.
  3. می‌توانید دهان خود را با آب نمک بشوئید.

همیشه سالم و تندرست باشید.

مطلب از دکتر رضا دهقانی، فارماکولوژیست، استاد دانشگاه
هر گونه کپی برداری از این مطلب بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

درباره رضا دهقانی

دکتر رضا دهقانی، دکتری تخصصی فارماکولوژی، استاد دانشگاه == ارتباط مستقیم از طریق ایمیل dr.rezadehghani7@yahoo.com

2 1 رای
به مقاله امتیاز دهید
عضویت
اعلان برای

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همایش دیدگاه ها