مطالعهای جدید نشان میدهد که خوردن بیش از حد گوشت قرمز و ران مرغ ممکن است به طور چشمگیری خطر ابتلا به دیابت و گسترش دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.
غذاهای تهیهشده با گوشت گاو و گوسفند پر از آهن هستند که شکلگیری برخی بیماریهای ناتوانکننده با این ماده معدنی مرتبط است؛ کارشناسان میگویند حتی ران مرغ و گوشت خرچنگ هم میتواند برای این افراد بد باشد و هر قدر گوشت، تیرهتر باشد، ارتباط مستقیمی نیز بین مصرف آن و دیابت نوع ۲ دیده میشود.
به نقل از اکسپرس، تجزیه و تحلیل سابقه غذایی بیش از ۶۰ هزار نفر نشان میدهد کسانی که گوشت قرمز بیشتری مصرف میکنند ۲۳ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دارند. میزان خطر برای کسانی که ران مرغ مصرف میکنند نیز ۱۵ درصد گزارش شده است. از این رو توصیه شده که به جای این گوشتها جایگزینهایی چون ماهی، سینه مرغ و سبزیجات در رژیم غذایی افراد مستعد دیابت یا مبتلا به آن قرار گیرد.
به گفته «پاو کالسی»، متخصص تغذیه و مشاور بالینی موسسه دیابت بریتانیا، زیادهروی در مصرف گوشتهای فرآوریشده و قرمز با خطر بالایی در زمینه ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است: «میتوان تغییراتی ساده در رژیم غذایی داد تا به جای مصرف این نوع گوشتها، از جایگزینهای گیاهی و دریایی مانند لوبیا، عدس و ماهیها پروتئین مورد نیاز بدن تامین شود».
او اضافه میکند که خوردن میوه، سبزیجات، دانههای آجیلی و همچنین کاهش میزان مصرف شکر، نمک و چربی نقش کمککننده بسیاری در زمینه کنترل دیابت و پیشگیری از آن دارد.
در این مطالعه دانشمندان دانشکده پزشکی Duke-NUS در سنگاپور، رژیم سالانه ۶۳ هزار و ۲۵۷ فرد ۴۵ تا ۷۴ ساله را بررسی و تحلیل کردند و پس از ۱۱ سال پیگیری وضعیت گروههای مورد مطالعه، دریافتند که تعداد ۵ هزار و ۲۰۷ مورد ابتلا به دیابت نوع ۲ به افراد اضافه شده است.
به گفته آنها، بین میزان مصرف گوشت قرمز و خطر بروز دیابت نوع ۲ از نظر آماری ارتباط معناداری دیده شده است؛ با این حال، نیازی به حذف گوشت از تغذیه روزانه افراد نیست و فقط باید میزان مصرف آن کمتر شود و پروتئین و مواد مغذی لازم از جایگزینهای خوراکی دیگر برای این بیماران تامین شود.
نتایج بیشتری از یافتههای این گروه مطالعاتی در American Journal of Epidemiology منتشر شده است.
منبع: فروشگاه آنلاین هزار و چهل گیاه
گیاه برای کلسترول بالا تجویز بفرمایید
سلام
چای ترش و آویشن گزینه های خوبی هستند.
می بایست 40 روز به صورت مداوم هر کدام را به صورت جدا دم کرده و میل نمائید تا اثرات فوق العاده آن را ببینید.
مصرف هویج و انار نیز برای مدت یک ماهه به کاهش چربی خون کمک می کند.
ضمن اینکه مصرف آب شوید به صورت روزانه باعث کاهش چربی خون می شود.