افزایش روی در رژیم غذایی

روی یک ماده معدنی و ضروری برای رشد بدن در تمامی مراحل زندگی از نوزادی تا پیری است. این ماده معدنی مهم نقش مهمی در سوخت و ساز بدن دارد. همچنین وجود روی در رژیم غذایی باعث افزایش مقاومت بدن می شود. می تواند به بدن کمک کند تا با عفونتها و عوامل آسیب رسان خارجی مبارزه نماید.

نقش روی در رژیم غذایی

علاوه بر نقش های بسیار این عنصر در بدن، در تحقیق تازه ای که در مجله American Journal of Clinical Nutrition –  منتشر شده است دیده شده است که اضافه نمودن مقدار بیشتری روی در رژیم غذایی مانع تخریب DNA (ماده ژنتیکی سلولها) می شود و همچنین می تواند مانع استرس اکسیداتیو (عامل سرطان ها و بیماری های قلبی عروقی) گردد.

DNA بدن ما تا اواخر پیری می تواند دستخوش آسیب شود. اما سلولهای بدن ما قادرند این آسیب ها را بازسازی کنند. در صورتی که بدن نتواند این آسیب ها را بازساری نماید احتمال دارد که به سرطان مبتلا گردیم.

مقدار توصیه شده روی در رژیم غذایی بر اساس دستورالعمل اداره سلامت ملی آمریکا برای آقایان 11 و برای خانم ها 8 میلی گرم در روز است. که این مقدار می تواند با افزایش سن بیشتر شود.

بررسی تأثیر افزایش روی در رژیم غذایی بر روی بدن انسان

برای مدت 6 هفته به گروهی از مردان مقدار بیشتری روی داده شد. دو هفته اول از این 6 هفته این افراد 6 میلی گرم و 4 هفته بعد 10 میلی گرم روی بیشتری مصرف کردند. پس از این مدت به طرز شگفت آوری میزان تخریب DNA و استرس اکسیداتیو در این افراد کاهش پیدا کرد.

در این تحقیق برای اولین بار نشان داده شده که یک افزایش کم در میزان روی در رژیم غذایی بدن می تواند چنین نتایج شگفت آوری داشته باشد.

این تحقیق به پزشکان توصیه می کند افرادی که از نظر خانوادگی دارای شانس سرطان و یا بیماری های قلبی عروقی هستند می بایست از نظر میزان روی در رژیم غذایی بدن مورد دقت بیشتری قرار گیرند.

اگر بخواهید به صورت طبیعی مقدار بیشتری روی در رژیم غذایی خود داشته باشید می توانید مصرف سبزیجات، حبوبات، زرده تخم مرغ، غلات، روی ، غلات غنی شده با روی و شکلات تلخ را در رژیم غذایی روزانه خود افزایش دهید.

عطاری آنلاین هزار و چهل گیاه سلامتی را برای شما آرزو می کند.

مطلب از دکتر رضا دهقانی، فارماکولوژیست و استاد دانشگاه

درباره رضا دهقانی

دکتر رضا دهقانی، دکتری تخصصی فارماکولوژی، استاد دانشگاه == ارتباط مستقیم از طریق ایمیل dr.rezadehghani7@yahoo.com

0 0 رای ها
به مقاله امتیاز دهید
عضویت
اعلان برای

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همایش دیدگاه ها