عکسی از کلیه ها در بدن

کلیه چیست

کلیه ها یکی از اعضای بسیار مهم بدن هستند. این عضو تعادل طبیعی بدن را حفظ می‌کند. و مواد سمی را از خون جدا می‌کند. کلیه ها تعادل املاح و آب بدن را نیز حفظ می‌نمایند. علی رغم اهمیت این عضو بسیار مهم در بدن بسیاری آنطور که باید و شاید مراقب کلیه ها خود نیستند. در ادامه 10 عادتی که به کلیه ها آسیب می‌زنند را برای شما بیان خواهیم کرد.

  • وقتی ادرار دارید به سرعت آن را تخلیه کنید

نگه داشتن ادرار می تواند به کلیه های شما آسیب بزند و شما را مستعد نارسایی کلیه نماید. این موضوع علاوه بر کلیه می تواند به قسمتهای دیگر بدن نیز آسیب برساند.

  • ننوشیدن آب کافی برای کلیه ها مضر است

آب به بدن ما آبرسانی کرده و باعث می شود کلیه بتواند عملکرد طبیعی خود را داشته باشد. با نوشیدن مقداری کمتر از مقدار توصیه شده ( 6 تا 8 لیوان در روز) کلیه قادر نخواهد بود مواد اضافی را از بدن دفع کند و در نتیجه دچار مشکل خواهد شد. حتی اگر هیچ گونه فعالیت بدنی نداشته باشید، برای اینکه کلیه بتواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد به مقدار 6 تا 8 لیوان در آب نیاز دارد. بنابر این خوردن آب را فراموش نکنید و مرتب آب بنوشید، خوردن آب علاوه بر کمک به کلیه برای کبد و دستگاه تنفس نیز مفید است و به جوان ماندن پوست هم کمک می کند.

  • مصرف خود سرانه قرص

اینکه به خاطر کوچکترین علامت بیماری به سراغ جعبه دارو بروید و قرص بخورید اصلا خوب نیست. بسیاری از داروها برای کلیه مضر هستند و مصرف خودسرانه آنها می تواند عوارض جبران ناپذیری برای شما داشته باشد. به ویژه افرادی که برای مدت طولانی دارو مصرف می کنند مستعد بروز بیماری های کلیوی هستند.

  • مصرف زیاد نمک و آسیب به کلیه ها

وقتی نمک زیادی مصرف می کنید باعث می شوید کلیه شما به تقلا بیفتد تا این نمک اضافی را از بدن دفع کند. در این حالت به کلیه ها فشار می آید. و در طولانی مدت به کلیه های شما آسیب می زند. نمک زیاد علاوه بر آسیب به کلیه ها باعث آسیب به سلولهای مغزی و افزایش فشار خون هم می شود. بنابراین اگر نمک بسیاری مصرف می کنید بهتر است در این عادت خود تجدید نظر کنید. چیپس، پفک، غذاهای فست فودی و تُن ماهی دارای مقادیر زیادی نمک هستند.

  • مصرف زیاد کافئین برای کلیه ها مضر است

کافئین در چای و قهوه و نوشیدنی های انرژی زا وجود دارد. کافئین زیاد باعث افزایش فشار خون و آسیب به کلیه ها می شود. اگر می خواهید قهوه بنوشید بهتر است در مصرف آن تعادل را نگه دارید.

  • مصرف بالای پروتئین

ثابت شده است که مصرف زیاد پروتئین با به سختی انداختن کلیه در دفع متابولیت های آن می تواند در طولانی مدت باعث آسیب به کلیه ها گردد. بنابراین در مصرف پروتئین تعادل را نگه دارید.

  • مصرف الکل و آسیب به کلیه ها

مصرف الکل یکی از عوامل آسیب به کلیه هاست. مصرف زیاد الکل در هر روز یکی از بدترین کارهایی است که می توانید برای کلیه تان بکنید. مصرف الکل زیاد علاوه بر آسیب به کلیه، به کبد شما نیز آسیب های جبران ناپذیری می زند. ضمناً مصرف بالای الکل می تواند فرد را مستعد ابتلا به سرطان دستگاه گوارش نماید.

  • جدی نگرفتن آنفولانزا و سرماخوردگی

عدم درمان خوب و به موقع سرماخوردگی و آنفولانزا و استراحت نکردن در زمانی که مبتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا هستید باعث می شود کلیه ها با شدت بیشتری مشغول به کار باشند و این امر می تواند به کلیه ها آسیب بزند. بنابراین توصیه جدی ما این است که سرماخوردگی ها و آنفولانزا ها را جدی بگیرید. و آنها را به موقع و به خوبی درمان کنید. و همچنین در زمان ابتلا به این بیماری ها استراحت را فراموش نکنید.

  • ورزش نکردن

ورزش می تواند تمامی شاخص های سلامتی را ارتقا دهد. و به سلامت تمامی اعضا و جوارح بدن از جمله کلیه ها کمک کند. جالب است بدانید، ورزش کردن میزان ابتلا به سنگ کلیه را کم می کند.

  • عدم خواب کافی

عدم خواب کافی می تواند به کلیه های شما آسیب بزند. کلیه ها برای اینکه بتوانند خود را بازسازی کنند باید زمانی را به استراحت بپردازند و آن در زمان خواب است. خواب کافی به ارتقاء تمامی شاخص های سلامت شما کمک می کند. و تمامی اعضا و جوارح شما را برای کار دوباره آماده می کند.

چه کسانی مستعد تر به آسیب کلیه ها هستند

افرادی که دچار دیابت و بیماری های فشار خون هستند در معرض مستقیم ابتلا به بیماری های کلیوی می‌باشند. و در صورت بی دقتی در کنترل قند خون و فشار خون به کلیه های خود آسیب های جدی وارد می کنند. این افراد در صورت سهل انگاری ممکن است پس از گذشت چند سال مجبور به دیالیز گردند. بنابراین به افرادی که دچار بیماری دیابت و فشار خون هستند توصیه می‌شود حتماً در حفظ قند خون و فشار خون در محدوده طبیعی جدیت داشته باشند. در این افراد عوامل آسیب زننده به کلیه راحت تر می تواند کلیه آنها را دچار آسیب نماید.

علاوه بر تمامی مطالبی که در این مقاله به آن اشاره کردیم برای کمک به سلامت کلیه ها از مصرف میوه و سبزیجات غافل نگردید. میوه ها و سبزیجات می‌توانند به سلامت کلیه ها کمک فراوانی بکنند. سعی کنید هر روز دو تا سه میوه مصرف کنید. مرکبات از جمله میوه های دوستدار کلیه هستند.

سلامتی گوهر بی بدیلی است/ قدر سلامت خود را بدانید
مطلب از تیم تحریریه فروشگاه آنلاین هزار و چهل گیاه
هر گونه کپی برداری از این مطلب بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد

منبع: top10homeremedies

درباره رضا دهقانی

دکتر رضا دهقانی، دکتری تخصصی فارماکولوژی، استاد دانشگاه == ارتباط مستقیم از طریق ایمیل dr.rezadehghani7@yahoo.com

0 0 رای ها
به مقاله امتیاز دهید
عضویت
اعلان برای

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همایش دیدگاه ها