عکس گوشت قرمز

گوشت قرمز خوب یا بد

گوشت قرمز جزو غذاهایی است که حاوی ویتامین ها و مواد معدنی بسیار است. روزانه مقدار زیادی از آن در غذاهای خانگی و در رستوران ها  مصرف می شود. در سالهای اخیر حملات زیادی به شهرت گوشت قرمز شده است. و آن را عامل بروز سرطان و بیماری های دیگر معرفی نموده اند. سوال این است که آیا این صحبت ها در مورد گوشت قرمز درست است یا غلط. در این مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت.

گوشت قرمز ، یعنی گوشتی که از عضلات پستانداران باشد، که می تواند گوشت بره، گوساله، گاو، گوسفند، شتر و غیره باشد.

هر آمریکایی در سال 50 کیلوگرم از این نوع گوشت می خورد. شاید به نظر این مقدار زیاد باشد. ولی جالب است که بدانیم مصرف گوشت آمریکایی ها خیلی بیش از این بوده است. و تبلیغاتی که بر علیه آن شده باعث شده مصرف گوشت قرمز در آمریکا کم گردد.

در سالهای اخیر حرکت به سمت گیاهخواری رو به افزایش است. مثلا در آمریکا 8 میلیون نفر گیاهخوار داریم. که این آمار رو به افزایش است. و آمار نشان می دهد 37 % آمریکایی ها وقتی بیرون از خانه غذا میخورند ترجیح می دهند از غذاهای گیاهی مصرف نمایند.

مصرف گوشت قرمز شانس این بیماریها را افزایش می دهد

سرطان

بر طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی مصرف 50 گرم گوشت فرآوری شده (گوشت هایی که روی آن کاری انجام شده باشد و به صورت تازه نباشد.) تا 18 % شانس بروز سرطان هایی مثل روده، پروستات و پانکراس را افزایش می دهد. توصیه می شود مصرف گوشت تازه بیشتر از 500 گرم در هفته نباشد. و گوشت های فرآوری شده اصلاً مصرف نشود.

نارسایی کلیه

نارسایی کلیه به معنی ناتوانی کلیه برای حذف مواد زائد از خون است. دیده شده افزایش 25 درصدی مصرف گوشت قرمز تا 40 درصد شانس ابتلا به این بیماری را زیاد می کند. در عوض توصیه شده پروتئین های گیاهی جایگزین پروتئین های حیوانی شوند.

مشکلات قلبی عروقی

مشکلات قلبی عروقی اولین عامل کشنده در آمریکا و همچنین ایران است. مصرف گوشت به طرز بارزی شانس ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.

Diverticulitis

التهاب در کیسه های پوشاننده روده که می تواند باعث آبسه و یا سوراخ شدن روده و آب آوردگی شکم شود. شانس بروز این بیماری با مصرف گوشت قرمز به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.

همانطور که می بینیم مصرف گوشت قرمز می تواند  به طرز بارزی با بسیاری از بیماری ها مرتبط باشد. اما با وجود غنی بودن این نوع گوشت از مواد معدنی و ویتامین هایی مثل سلنیوم، آهن، روی ، ویتامین های B و غیره به نظر می رسد می بایست تحقیقات بیشتری انجام شود. تا مقداری متعادل برای مصرف گوشت قرمز توصیه گردد. اما به هر حال تا زمانی که تحقیقات وسیع تر شوند. ما هم به شما پیشنهاد می کنیم بر طبق توصیه سازمان های بهداشتی مختلف از مصرف بیش از نیم کیلو گوشت قرمز در هفته بپرهیزید. و همچنین به کلی از مصرف گوشت قرمز فرآوری شده خودداری کنید.

همیشه سلامت باشید.

دکتر رضا دهقانی، فارماکولوژیست و استاد دانشگاه

درباره رضا دهقانی

دکتر رضا دهقانی، دکتری تخصصی فارماکولوژی، استاد دانشگاه == ارتباط مستقیم از طریق ایمیل dr.rezadehghani7@yahoo.com

0 0 رای ها
به مقاله امتیاز دهید

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همایش دیدگاه ها