مضرات روزه داری در کوتاه مدت و دراز مدت

افراد ممکن است به دلایل مختلفی تصمیم به روزه داری بگیرند. این دلایل می‌تواند سلامتی، کاهش وزن و یا دلایل مذهبی باشد. با وجود فواید بسیار، اما از مضرات روزه داری برای بعضی افراد نمی‌توان غافل شد. مضرات روزه داری در کوتاه مدت و دراز مدت می‌تواند خود را نشان دهد. روزه داری برای افراد زیادی می‌تواند اثرات مخرب داشته باشد. از جمله افرادی که می‌خواهند وزن کم کنند. اگر می‌خواهید در مورد مضرات روزه داری بیشتر بدانید پیشنهاد می‌کنم در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مضرات روزه داری برای کاهش وزن

بنا به گفته متخصصان تغذیه در www.MayoClinic.Org روزه داری واقعاً می‌تواند برای مدیریت وزن مخرب باشد. تحقیقات نشان داده افراد بعد از یک دوره روزه داری تمایل شدید به خوردن غذاهای با کالری بالا دارند. کربوهیدرات‌ها منبع سوخت ترجیحی بدن هستند. همچنین گرسنگی شدید سبب می‌شود که شما میزان کالری بیشتر از نیاز روزانه بدن مصرف کنید. در نهایت باید گفت روزه داری می‌تواند اثرات مورد نظر شما از برنامه کاهش وزن‌تان را برعکس نماید.

مضرات روزه داری برای کاهش وزن

مضرات روزه داری برای کاهش وزن

مضرات روزه داری در کوتاه مدت

جامعه سرطان آمریکا گزارش می‌کند که روزه داری در کوتاه مدت عوارض زیادی دارد. این عوارض شامل سر درد، سرگیجه، سبک بودن سر، خستگی، افت فشار خون، و ضربان غیر طبیعی قلب می‌باشند. افرادی که روزه می‌گیرند ممکن  است توانایی آنها در انجام بعضی کارها، نظیر راه‌اندازی ماشین آلات یا رانندگی ضعیف شود. همچنین روزه داری می‌تواند سبب تشدید برخی بیماریها مانند نقرس یا سنگ کیسه صفرا شود. روزه داری می‌تواند توانایی بدن در جذب برخی داروها را مختل کند. یا حتی باعث ایجاد تداخلات دارویی در بدن شود.

مضرات روزه داری در بلند مدت

روزه داری در دراز مدت هم دارای اثرات مضری می‌باشد. روزه داری نه تنها می‌تواند به سیستم ایمنی آسیب برساند. بلکه می‌تواند اثرات منفی بر روی بسیاری از اُرگانهای بدن، از جمله کبد و کلیه، داشته باشد. روزه داری می‌تواند در عملکردهای حیاتی بدن اختلال ایجاد کند. پرهیز از غذا خوردن می‌تواند در افرادی که از قبل دچار سوء تغذیه هستند. برای مثال بیماران سرطانی، نیز به طور بالقوه خطرناک باشد. در صورتی که انرژی ذخیره شدن بدن به طور کامل تهی گردد، حتی احتمال مرگ نیز وجود دارد.

به طور کلی روزه داری برای افراد زیر مضر است

  1. افرادی که دارو مصرف می کنند. (مگر اینکه به تشخیص پزشک مجاز به تغییر میزان و ساعات مصرف داروهای خود باشند)
  2. خانمهای باردار یا شیرده
  3. افرادی که افت قند خون برای آنها مضر است.
  4. افرادی که کاهش آب بدن برای آنها مضر است.

مضرات روزه داری برای افرادی که دارو مصرف می کنند

افراد ممکن است به دلایل مختلفی همچون صرع، مشکلات ریوی، مشکلات قلبی، تالاسمی، مشکلات روانی، دیابت، مشکلات کلیوی، مشکلات تیروئیدی، عفونتهای ادراری، زخم دستگاه گوارش، مشکلات پروستات و غیره مجبور به مصرف دارو باشند. در این افراد روزه داری می تواند ساعات مصرف داروهای آنها را به هم بریزد و همچنین به این علت که می‌تواند حجم آب بدن آنها را کم کند، ممکن است در نحوه اثربخشی داروها تداخل ایجاد نماید. بنابراین این افراد نباید روزه بگیرند. مگر اینکه پزشکشان این اجازه را به آنها داده باشد. اما به طور کلی این افراد مجاز به روزه داری نیستند.

مضرات روزه داری در ایجاد تداخل دارویی

مضرات روزه داری در ایجاد تداخل دارویی

مضرات روزه داری برای خانم‌های باردار و شیرده

به طور کلی خانم‌های باردار به ویژه در اوایل حاملگی مجاز به روزه داری نیستند. در زمان حاملگی لازم است که مواد مغذی و آب کافی به بدن جنینن برسد بنابراین روزه داری در این خانم‌ها ممنوع است. همچنین خانمهای شیرده نیز برای اینکه بتوانند به فرزند خود شیر دهند نمی‌بایست روزه بگیرند. برای تولید شیر در بدن مادر به آب کافی لازم است. روزه داری می تواند در تولید شیر آنها مشکل ایجاد کند.

مضرات روزه داری در افرادی که افت قند خون برای آنها مضر است

افت قند خون به میزان زیاد می‌تواند بسیار خطرناک باشد. این حالت بیشتر در افرادی که انسولین مصرف می‌کنند می تواند بروز یابد. در افرادی که انسولین مصرف می کنند تاکید می‌شود که برای جلوگیری از بروز افت شدید قند خون روزه نگیرند. یادتان باشد حتی  اگر هیچ گونه بیماری ندارید اما به علت روزه داری دچار افت قند خون شدید و علائمی مثل سرگیجه، بی حالی، تعریق، رنگ پریدگی و افزایش ضربان قلب را مشاهده کردید، بهتر است روزه خود را افطار کنید. چون این افت قند خون می‌تواند به شما آسیب بزند.

مضرات روزه داری در افرادی که کم آبی برای آنها مضر است

کمبود آب برای بعضی افراد می‌تواند خطرناک و آسیب زننده باشد. افرادی که دچار نارسایی کلیه هستند. سنگ کلیه دارند. سنگ کیسه صفرا دارند. سابقه بیماری‌های قلبی عروقی دارند. خشکی قرنیه دارند. و افرادی که دچار افزایش فشار چشم یا آب سیاه هستند. کم آبی می‌تواند برای آنها خطرناک باشد. بنابراین در این افراد توصیه می‌شود که از گرفتن روزه بپرهیزند.

مضرات روزه داری برای افرادی که به کمبود آب حساس هستند

مضرات روزه داری برای افرادی که به کمبود آب حساس هستند

افرادی که مشکلات قلبی عروقی دارند به علت روزه داری ممکن است دچار تغلیظ خون شوند. و این تغلیظ خون شانس بروز سکته‌های قلبی و مغزی را افزایش می‌دهد. علاوه بر بیماری‌هایی که گفته شد. افرادی که میگرن دارند هم می توانند با کم آبی دچار تشدید علائم میگرن گردند. در این افراد توصیه می‌شود در صورت تشدید علائم میگرن از گرفتن روزه بپرهیزند.

سلامتی گوهری بی بدیل است، قدر سلامت خود را بدانید.
مطلب از دکتر رضا دهقانی / فارماکولوژیست استاد دانشگاه

تیم تحریریه فروشگاه آنلاین هزار و چهل گیاه روزها و شبهای خوشی را برایتان آرزومند است.
هر گونه کپی برداری از این مطلب بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد

درباره 1040giah

تیم تحریریه هزار و چهل گیاه با بهره‌گیری از دانش افرادی که قریب بیش از چهل سال سابقه درخشان در فروش و توزیع مرغوبترین گیاهان دارویی و ادویه‌جات در سطح کشور دارند اقدام به عرضه و توزیع گیاهان داروئی و ادویه‌جات به شیوه‌ای نوین نموده است.

0 0 رای ها
به مقاله امتیاز دهید

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همایش دیدگاه ها