بیماری کلیوی و علایم آن

کلیه چیست

کلیه عضو بسیار مهمی در بدن است. این عضو وظیفه بیرون راندن مواد زائد از خون را بر عهده دارد. عوامل بسیاری می توانند باعث بیماری کلیوی شوند. که از آن جمله عفونتها، مصرف بعضی داروها، انسداد جریان خون در کلیه و غیره می باشد. عنصری به نام کادمیوم مسئول بسیاری از بیماری کلیوی است. کادمیوم در محیط به علت سوزاندن نفت، زغال سنگ، زباله های شهری و کودهای فسفاته تولید می شود. کادمیوم موجود در هوا به راحتی می تواند از طریق ریه ها جذب بدن شود.

علایم بیماری کلیوی

درد کمر

درد در ناحیه کمر می تواند مهمترین نشانه بیماری کلیوی باشد. در ابتدا شما درد را در یک سمت حس می کنید. اما پس از مدتی درد در هر دو سمت حس می شود. و اگر در صبح یا میانه شب برای ادرار می روید. و درد را در یک سمت یا هر دو سمت کمر حس می کنید. این می تواند نشانه بیماری کلیوی شما باشد. اگر شما عادت دارید که همیشه به یک سمت خاص بخوابید کلیه آن سمت کلیه ایست که بیشتر آسیب دیده است. این علائم را نادیده نگیرید. زیرا این علائم می توانند نشانه بیماری کلیوی شما باشند.

جوش و قرمزی های پوست، خشکی و خارش

جوش ها و قرمزی های پوست، خشکی و خارش می تواند نشانه بیماری کلیوی باشد. زیرا زمانی که کلیه نتواند کار خود را به درستی انجام دهد. مواد زائد در بدن تجمع یافته و باعث ایجاد چنین عوارضی می شود. در این شرایط اگر با درمانهای موضعی اقدام به درمان کنید چون مشکل ریشه ایست مشکل حل نمی شود.

تغییر در عملکرد ادراری

وقتی کلیه به درستی کار نکند عملکرد ادراری دچار تغییر می شود. که از آن جمله: ادرار کف آلود و حباب دار. تکرر ادرار در شب (می تواند نشانه بزرگی پروستات در مردان نیز باشد). ادرار تیره رنگ، احساس فشار و سختی حین ادرار کردن (می تواند نشانه بزرگی پروستات در مردان نیز باشد) و خون در ادرار

تورم در نقاط مختلف بدن

آب و مواد اضافی بدن از طریق کلیه دفع می شود. عملکرد نامناسب کلیه موجب تجمع آب و مواد زائد شده. و باعث تورم تمامی بدن از جمله صورت، پاها، دستها، مچ و غیره می شود. در این شرایط حتماً به پزشک خود مراجعه نمائید. چون می تواند نشانه بیماری کلیوی شدید باشد.

خستگی و ضعف

کلیه هورمونی به نام اریتروپوئتین ترشح می کند. که باعث ساخت گلبولهای قرمز می شود. گلبولهای قرمز مسئول حمل اکسیژن در خون هستند. زمانی که گلبول قرمز کم باشد کم خونی اتفاق می افتد. و به دنبال کم خونی خستگی و ضعف ایجاد می شود.

چند توصیه برای سلامت کلیه

  • به میزان زیاد مایعات بنوشید. تا کلیه شما بتواند راحت تر کار کند.
  • غذاهای چرب و شور کمتر مصرف نمائید.
  • ورزش کنید.
  • آب ذغال اخته بنوشید.

مطلب از تیم تحریریه هزار و چهل گیاه
هر گونه کپی برداری از این مطلب بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

درباره رضا دهقانی

دکتر رضا دهقانی، دکتری تخصصی فارماکولوژی، استاد دانشگاه == ارتباط مستقیم از طریق ایمیل dr.rezadehghani7@yahoo.com

0 0 رای ها
به مقاله امتیاز دهید
عضویت
اعلان برای

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همایش دیدگاه ها