چغندر یا چغندر قند، جزو گیاهان ریشه‌ای شیرین است که جایگاه مهمی در میان غذاهای سالم دارد و منبعی غنی از مواد معدنی و ویتامین‌های ضروری برای حفظ سلامت بدن به شمار می‌رود.

به گزارش هزار و چهل گیاه به نقل از نچورال‌نیوز، استفاده از این محصول طبقه‌بندی‌شده در گروه سبزیجات، همراه با سالاد، سوپ و حتی وعده‌های غذایی آثار مفیدی بر سلامت بدن و زیبایی به جا می‌گذارد. نگاهی به ۶ مزیت این سبزی می‌تواند شما را با برخی از مهمترین فواید آن هم در زمینه حفظ سلامت و هم در زمینه زیبایی آشنا کند:

۱-کاهش فشار خون

عمده‌ترین مزیت چغندرها بهبود جریان خون است. آبگیری از چغندر و نوشیدن آن اثرات مفیدی در کمک به کاهش فشار خون دارد و می‌تواند سبب کاهش فشار سیستولیک در جریان خون شود. این کاهش به واسطه وجود نیترات‌های طبیعی در چغندر رخ می‌دهد.

محققان در مطالعه‌ای دریافته‌اند که نوشیدن فقط یک لیوان از آن، ۴ تا ۵ درچه از فشار خون را کاهش می‌دهد و نیترات‌های موجود در آن علاوه بر رساندن اکسید نیتریک به بدنتان سبب تحریک رگ‌ها و گشادشدن آنها و انتقال راحت‌تر خون به بدن می‌شود.

۲-کاهش التهاب

به دلیل وفور ماده‌ای به نام بتائین که نقش بسیار در محافظت از پروتئین‌ها، سلول‌ها و آنزیم‌ها در برابر استرس‌های روزمره دارند، مصرف چغندر برای جلوگیری از التهاب توصیه شده است. برای اثرگذاری بهتر خواص ضدالتهابی آن، کارشناسان تغذیه ترکیبی از آب زنجبیل با آب چغندر را پیشنهاد داده‌اند. این نوشیدنی باعث تقویت مزیت ضدالتهابی و همچنین دور نگه‌داشتن سیستم گوارش از بروز عفونت می‌شود.

۳-سم‌زدایی و پیشگیری از مسمومیت

رنگدانه‌های بتائین و متیونین موجود در چغندر عمل سم‌زدایی بدن را تسریع می‌کند و باعث دفع بهتر توکسین‌های شکسته یا ترکیبات سمی از بدن می‌شود.

بر اساس اعتقاد برخی، این گیاه دارویی همچنین سرعت فعالیت سلول‌های کبدی و سم‌زدایی را افزایش می‌دهد و از ایجاد اسید چرب جلوگیری می‌کند. این نوشیدنی ارزشمند را برای تصفیه خون و سرحال آوردن بدنتان مصرف کنید.

۴-تامین مواد ضروری برای بدن

یکی از خصوصیات جالب چغندر، برگ‌های سبز آن است که از جمله سالم‌ترین بخش‌های این سبزی محسوب می‌شود.  این برگ‌های سبز سرشار از مواد مغذی ضروری برای بدن همچون پروتئین، فیبر، پتاسیم، منیزیم، ویتامین‌های A، C و B6، کلسیم و نیز آهن است. وفور عنصر آهن در برگ‌های سبز چغندر برای کمک به افزایش استحکام استخوان و سیستم ایمنی بدن مفید است.

ارزش تغذیه‌ای بالای آنها نیز باعث دفع بیماری‌های مزمن متعدد می‌شود. از این رو هیچ‌گاه برگ‌های سبز چغندر را دور نریزید و سعی کنید برگ چغندر خام را به نوشیدنی سبزیجات یا سالاد اضافه کنید و یا آنها را همراه با سبزیجات دیگر در وعده‌های غذایی خود مصرف کنید.

۵-پیشگیری از ابتلا به سرطان

محققان دریافته‌اند چغندر دربردارنده عناصر گیاهی توام با رنگدانه‌های موسوم به بتاسیانین است که مانع گسترش سلول‌های سرطانی می‌شود. نوشیدن هرروزهٔ آب چغندر از جهش‌های سلولی ناشی از نیترات‌های موجود در غذاهای روزانه (که منجر به گسترش ترکیبات نیتروزامین می‌شوند) جلوگیری می‌کند.

به گزارش سلامت‌آنلاین، همه سبزیجات دربردارنده نیتراتند اما نیترات‌های چغندری که به قد و قامت متوسط باشد، ۲۰ بار بیشتر از دیگر سبزیجات است. افزون بر این، نشان داده شده که غذاهای تهیه‌شده با چغندر همچون آبمیوه‌ها و پودرها، سبب کاهش رشد تومورهای چندگانه می‌شوند. پس در افزودن این سبزی سلامتبخش به رژیم غذایی خود تامیل نکنید تا بدنتان را برای دوره‌ای طولانی در مقابل سرطان دور نگه دارید.

۶-افزایش عملکرد جنسی

دور از ذهن به نظر می‌رسد، اما این سبزی ریشه‌ای می‌تواند منافعی برای افزایش فعالیت جنسی در مردان فراهم آورد؛ به دلیل آن‌که چغندر حاوی مقادیر عظیمی عنصر معدنی برن (boron) است که معلوم شده در افزایش عمل هورمون‌های جنسی همچون تحرک اسپرم، بهبود باروری و شور جنسی موثر است. هر روز مقداری چغندر در وعده‌های غذایی خود اضافه کنید تا زندگی جنسی خود را بهبودی دهید.

منبع: فروشگاه آنلاین هزار و چهل گیاه

درباره 1040giah

تیم تحریریه هزار و چهل گیاه با بهره‌گیری از دانش افرادی که قریب بیش از چهل سال سابقه درخشان در فروش و توزیع مرغوبترین گیاهان دارویی و ادویه‌جات در سطح کشور دارند اقدام به عرضه و توزیع گیاهان داروئی و ادویه‌جات به شیوه‌ای نوین نموده است.

0 0 رای ها
به مقاله امتیاز دهید
عضویت
اعلان برای

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همایش دیدگاه ها