رابطه خواب و آلزایمر

افرادی که بیشتر از 9 ساعت یا بیشتر می خوابند تا دو برابر شانس ابتلا به آلزایمر دارند

آلزایمر جزو بیماری های تحلیل برنده مغز است. که می تواند پس از یک دوره چند ساله بیمار را از پای درآورد. در سراسر دنیا 46 میلیون بیمار مبتلا به آلزایمر وجود دارد. که این تعداد تا سال 2050 تا 3 برابر زیاد می شود. این بیماری بار مالی بالایی را به خانواده ها و اجتماع تحمیل می کند. مثلا هر خانواده آمریکایی در سال پنجاه هزار دلار خرج بیمار آلزایمری خود می کند. و دولت آمریکا هر سال 23 میلیارد دلار صرف بیماران آلزایمری می نماید.

هنوز به درستی عامل ایجاد کننده آلزایمر مشخص نیست. اما مطالعات نشان می دهند داشتن برنامه ورزش منظم، داشتن تحصیلات و آموزش های مداوم، مطالعه و مصرف کمتر شیرینی ها می تواند شانس ابتلا به آلزایمر را پائین بیاورد.

در مقاله حاضر که در دانشگاه بوستون با بررسی 5209 زن و مرد طی 10 سال انجام شده نشان داده شده است. افرادی که در شبانه روز به صورت مداوم 9 ساعت یا بیشتر می خوابند. نسبت به کسانی که خواب کمتر از 9 ساعت دارند تا 2 برابر شانس بروز آلزایمر بیشتری دارند. این مقاله نشان می دهد افرادی که علاوه بر خواب بالا تحصیلات کمتری (زیر دبیرستان) داشته اند شانس اینکه مبتلا به آلزایمر شوند تا 6 برابر بالا می رود.

همچنین در این مقاله نشان داده که افرادی که تحصیلات عالیه دارند ولی در عین حال خواب بالایی دارند شانس بروز آلزایمر در آنها بالا نمی رود. شاید بتوان اینطور نتیجه گرفت که تحصیلات می تواند مانع از بروز آلزایمر شود. این مطالعه همچنین نشان داده است خواب بالای 9 ساعت با کاهش حجم مغز نیز در ارتباط است.

آیا خواب بالا علت آلزایمر است ؟؟

جواب منفی است. خواب زیاد علت آلزایمر نیست. محققان در این تحقیق بیان می کنند خواب بالا علت آلزایمر نیست. بلکه نشانه ای پیش بینی کننده برای آلزایمر است. در واقع افرادی که خواب 9 ساعت یا بیشتر دارند احتمال اینکه در 10 سال آینده به آلزایمر مبتلا شوند بالاست. و در واقع خواب بیشتر می تواند به ما این آگهی را بدهد. که این افراد ممکن است در آینده به آلزایمر مبتلا شوند.

هر چه زودتر نسبت به بروز آلزایمر آگهی یابیم بهتر می توانیم اقدامات مناسب برای مواجهه با این بیماری را انجام دهیم. این مقاله به پزشکان توصیه می کند در هنگامی که بیمار خود اعلام می کند که خواب بالای 9 ساعت دارد. این فرد را از نظر داشتن آلزایمر در آینده بیشتر تحت نظر قرار دهند.

درباره رضا دهقانی

دکتر رضا دهقانی، دکتری تخصصی فارماکولوژی، استاد دانشگاه == ارتباط مستقیم از طریق ایمیل dr.rezadehghani7@yahoo.com

0 0 رای ها
به مقاله امتیاز دهید
عضویت
اعلان برای

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همایش دیدگاه ها