دردهای مزمن

دردهای مزمن یکی از مشکلات اساسی در سلامت انسان ها هستند. به نظر می رسد در سراسر جهان از هر 4 فرد یک نفر به دردهای مزمن مبتلا باشد. که البته این موضوع در جمعیت سالخوردگان بیشتر دیده می شود. به خوبی مشخص شده است که دردهای مزمن زنان را بیش از مردان تحت تدثیر قرار می دهد. یک استدلال این است که تعدادی از دردهای مزمن، مانند دردهای قاعدگی، تنها در زنان روی می دهند.

بااین حال، حتی آن دسته از دردهایی که در هر دو جنس رُخ می دهند، مانند سر درد، میگرن و زانو درد، نیز زنان را بیش از مردان تحت تأثیر خود قرار می دهند.

رابطه دردهای مزمن با تفاوت مغز زنان و مردان

مرفین دارویی است که برای کاهش درد در دردهای شدید و مزمن به کار می رود. دیده می شود که خانم ها به میزانی دو برابر میزانی که برای آقایان برای کاهش درد لازم است نیاز دارند. علت چیست؟؟ در تحقیقی که در مجله Neuroscience  به چاپ رسیده علت را در تفاوت مغز زنان و مردان دانسته اند.

در مغز همه انسانها سلولهایی به نام Microglia وجود دارد که وظیفه محافظت از مغز در برابر عوامل خارجی را دارد. میزان این سلولها در مغز زنان و مردان یکسان است اما این سلولها در مغز زنان فعالترند. روی این سلولها گیرنده ای قرار دارد به نام TLR4. مرفین می تواند روی این گیرنده بچسبد و باعث فعال شدن آنها شود.

به محض فعال شدن، این سلولها شروع می کنند به غیر فعال کردن مرفین. در واقع فعالیت بیشتر این سلولها در زنان باعث می شود اثر مرفین در زنان کمتر باشد. محققان در این تحقیق پیشنهاد می دهند که با مهار گیرنده TLR4 می توانیم اثرات مرفین را بیشتر کنیم.

مطلب از دکتر رضا دهقانی، فارماکولوژیست و استاد دانشگاه.
همیشه مراقب سلامتی خود باشید.
سلامتی بزرگترین موهبتی است که خداوند به ما داده است. قدر سلامتی خود را بدانید.

درباره رضا دهقانی

دکتر رضا دهقانی، دکتری تخصصی فارماکولوژی، استاد دانشگاه == ارتباط مستقیم از طریق ایمیل dr.rezadehghani7@yahoo.com

0 0 رای ها
به مقاله امتیاز دهید

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همایش دیدگاه ها