محققان در مطالعهای با بررسی ارتباط بین گروه غذایی اسیدهای چرب و شبکههای مغزی (که زیربنای هوش کلی افراد به شمار میرود) دریافتند وارد کردن روغن زیتون و آجیلها به رژیم غذایی ممکن است سبب افزایش هوش شود.
طبق یافتههای تحقیقی تازه مشخص شده است که مواد مغذی موجود در اسیدهای چرب غیر اشباع (MUFA) همچون روغن زیتون، دانههای آجیلی و آووکادو با هوش کلی افراد مرتبط است.
به نقل از ایندیناکسپرس، بر اساس یافتههای این مطالعه که در مجله NeuroImage منتشر شده، محققان متوجه شدهاند که هوش عمومی با شبکه حواس پشتی مغز (brain’s dorsal attention network) در ارتباط است.
«آرون باربی»، سرپرست این تحقیق و استاد دانشگاه ایلینوی-اوربانا-شامپاین با اشاره به این همبستگی تغذیهای و عملکرد مغزی گفت: یافتههای ما شواهد جدیدی را برملا کرد که نشان میدهد اسیدهای چرب غیر اشباع با شبکه مغزی بسیار دقیق و چگونگی سازماندهی بهینه این شبکه در ارتباط است.
این محققان دریافتند کسانی که سطح بالاتری از اسیدهای چرب غیراشباع در خونشان موجود است، دارای گرایش عالیتری به این قسمت از مغز هستند.
سرپرست تحقیق افزود: چنین درکی از آن رو مهم است که اگر بخواهیم مداخلات تغذیهای موثر بر بهبود کارآیی شناختی مغز را توسعه دهیم، باید طرق اثرگذاری مواد مغذی بر عملکرد مغز و سازوکار آن را بشناسیم.
منبع: فروشگاه آنلاین هزار و چهل گیاه