تصویر فردی که دچار آلرژی تابستانی شده است

آلرژی تابستانی چیست

شاید شما هم جزو کسانی باشید که در فصل تابستان دچار آلرژی تابستانی هستید. بینی هایتان مرتب آب ریزش دارد. چشمهایتان سرخ می شود. عطسه های مکرر امانتان را بریده و به خاطر آلرژی کیفیت زندگی تان تحت تاثیر قرار گرفته است. چه باید کرد؟ چگونه می توان با آلرژی تابستانی مقابله کرد؟ باید به شما یاد آور شوم که کنترل و درمان آلرژی تابستانی همیشه آسان نیست و نیار به زمان دارد. در ادامه این مطلب می خواهیم به شما چند کار را بیاموزیم که به کمک آن می توانید حتی شده مقداری از شدت آلرژی تابستانی خود بکاهید.

باید این را یادآور شوم که دو سوم کسانی که در تابستان دچار آلرژی تابستانی هستند در فصل های دیگر سال هم این آلرژی را با خود دارند. و آلرژی آنها منحصر به تابستان نیست. و توصیه هایی که در ادامه خواهید خواند برای دیگر فصل ها هم کاربرد دارد.

درمان آلرژی تابستان

  • لباسهای خود را به محض اینکه به خانه رسیدید عوض کنید و آنها را در لباسشویی بیندازید.

لباسها جایی هستند که می توانند عوامل آلرژی تابستانی در آن باقی بمانند. و بهترین کار آن است که زمانی که به خانه وارد می شوید عوامل آلرژی زا را در لباسشویی بیندازید. سعی کنید بعد از آن به حمام بروید و سر و صورت و بدن را که احتمالا عوامل آلرژی زا در آن گیر کرده اند بشوئید. به این روش خیالتان آسوده است که تا حد امکان عوامل آلرژی زا را با خودتان به خانه نیاورده اید.

  • بینی خود را هر روز چند بار با سرم نمکی بشوئید.

عوامل آلرژی تابستانی در بینی شما وجود دارند و اگر روزی چند بار بینی خود را با سرم نمکی بشوئید می توانید آنها را بیرون بیاورید. مقداری سرم نمکی را در کف دستتان بریزید و آن را با بینی بالا بکشید. اجازه دهید بینی و سینوس های شما تمیز شود. همین کار ساده شاید بتواند مقدار قابل توجهی از میزان آلرژی شما بکاهد. سرم نمکی را می توانید از داروخانه ها بدون نسخه تهیه کنید.

  • برای خانه و محل کار یک دستگاه تهویه هوا با فیلترهای خوب تهیه کنید.

این دستگاه ها می توانند به خوبی به شما کمک کنند. اگر در خانه از کولر های آبی استفاده می کنید. هر ماه پوشالهای آن را تعویض کنید و کولر را بشوئید. کولر آبی محل تجمع قارچ ها و عوامل آلرژی تابستانی است. ضمناً فیلترهای کولر گازی تان را مرتب بشوئید و یا تعویض کنید.

  • سعی کنید در بیرون از منزل از ماسک استفاده کنید.

سعی کنید ماسک هایی استفاده کنید که قابلیت جذب گرده ها و ذرات ریز را داشته باشند. ماسک هایی که مقداری گران تر هستند این ویژگی را دارند. هر روز ماسک جدیدی استفاده کنید و ماسک قبلی را دور بیندازید. ماسک باید بینی و دهان شما را بپوشاند.

  • گرده گلها و درختان معمولاً در زمان صبح ها بیشتر هستند. بنابراین در ساعات صبح سعی کنید در و پنجره خانه را بسته نگه دارید. البته بهتر آن است که در تمامی طول روز درها و پنجره ها بسته بمانند و از دستگاه تهویه مطبوع استفاده نمائید.
  • مرتب فرش ها را جاروبرقی کنید. ملحفه ها را بشوئید و گرد و خاک منزل را پاک کنید. با این کار میزان آلرژن های درون خانه را تا حد امکان کم می کنید.
  • اگر می خواهید از داروهای ضد حساسیت استفاده کنید آنها را چند هفته قبل از شروع فصل شروع کنید.

با این کار باعث می شوید سلولهای ترشح کننده هیستامین به میزان کمتری هیستامین را ترشح کنند. دو دسته داروهای آنتی هیستامین در بازار وجود دارد. دسته اول داروهایی هستند که مقداری خاصیت خواب آوری دارند مثل دیفن هیدرامین، سیکلیزین، هیدروکسی زین و … و دسته دوم دسته ای هستند که خاصیت خواب آوری ندارند یا به میزان ناچیزی خاصیت خواب آوری دارند مثل لوراتادین، سیتریزین و فکسوفنادین. یادتان باشد. اگر می خواهید رانندگی و کارهایی که نیاز به دقت بالا دارند انجام دهید بهتر است از داروهای دسته دوم استفاده کنید.

گاهی سرماخوردگی با حساسیت و آلرژی اشتباه می شود. و یادتان باشد اگر سرما خورده باشید نباید داروهای آنتی هیستامینی مصرف کنید چون این کار باعث غلیظ شدن ترشحات مخاطی شده و سیر بهبود شما را به تعویق می اندازد. گاهاً تشخیص سرماخوردگی و حساسیت سخت است اما به صورت کلی طول دوره حساسیت خیلی طولانی تر از سرماخوردگی است. و معمولاً در حساسیت تب دیده نمی شود. تا آنجا که می توانید بهتر است با رعایت نکات فوق از بروز حساسیت و آلرژی پیشگیری کنید و در مرحله آخر از داروها استفاده نمائید.

  • سعی کنید عامل آلرژی خود را بشناسید.

شاید بگوئید این کار خیلی سخت است، من هم قبول دارم که این کار خیلی سخت است. اما سعی کنید به میزان آلرژی خود در زمان های مختلف دقت کنید. ببینید کجاها بیشتر با آلرژی روبرو می شوید؟ کجاها آلرژی شما تشدید می شود؟ با دقت در شدت و ضعف آلرژی خود شاید بتوانید عامل ایجاد کننده آلرژی خود را کشف کنید.

  • می توانید از داروهای گیاهی برای کنترل آلرژی و حساسیت استفاده کنید.

گیاهان دارویی عوارض کمتری نسبت به داروهای شیمیایی دارند. گیاهان مختلفی برای آلرژی تابستانی توصیه شده اند که به تعدادی از آنها اشاره می کنیم: زنجبیل، دارچین، گزنه، باباآدم، آویشن، پونه، عرق کاسنی، بخور تخم شنبلیله، گل ختمی ، زوفا و … شاید مایل باشید بسته گیاهی درمان آلرژی هزار و چهل گیاه را ببینید.

  • آب بیشتری مصرف کنید، مصرف آب می تواند مخاطات شما را مرطوب کند و کمک کند تا مواد آلرژی زا بهتر در دستگاه تنفس شما به دام بیفتند.
  • به جای دستمال کاغذی از یک پارچه نخی تمیز استفاده کنید.

گاهی بعضی افراد به پرزهای دستمال کاغذی حساسیت دارند و این پرزها باعث تحریک سیستم تنفسی آنها می شود. دستمال خود را مرتب بشوئید و ضد عفونی کنید.

امیدوارم با رعایت همه نکات بالا بتوانید آلرژی خود را کنترل کنید و زندگی بهتری داشته باشید.

درباره رضا دهقانی

دکتر رضا دهقانی، دکتری تخصصی فارماکولوژی، استاد دانشگاه == ارتباط مستقیم از طریق ایمیل dr.rezadehghani7@yahoo.com

0 0 رای ها
به مقاله امتیاز دهید

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همایش دیدگاه ها