انواعی از زنبورها احتمالا تاکنون بسیاری از ما را نیش زده‌اند و اغلب درد یا سوزش آن را به خاطر داریم. اگرچه زنبورگزیدگی عموما بی‌ضرر است اما گاهی می‌تواند خطرناک و تهدیدگر باشد. در ادامه آنچه باید درباره روش‌های درمان خانگی و زمان مراجعه به اورژانس بدانید، بیان شده است.

زنبورگزیدگی در هر جائی ممکن است برای شما یا نزدیکانتان رخ دهد. اگر کسی واکنشی آلرژیک داشته باشد، حتی ممکن است جانش به واسطه نیش این حشره کوچک در معرض خطر قرار گیرد.

به نقل از ان‌بی‌سی‌نیوز، گفته می‌شود که فقط در امریکا، نزدیک به ۲ میلیلون نفر به نیش زنبور حساسیت دارند و بدنشان به آن واکنش آلرژیک نشان می‌دهد. دقیقا چه اتفاقی برای بدن ما در چنین زمانی رخ می‌دهد؟

بر اساس گزارش مایوکلینیک، وقتی زنبوری نیش خاردارش را درون پوست فرومی‌برد، سم یا زهری را تزریق می‌کند که دارای پروتئینی موثر بر سیستم ایمنی و سلول‌های پوستی است و باعث می‌شود درد و التهاب منطقه گزیدگی را فرابگیرد.

واکنش دستگاه ایمنی به این سم در کسانی بیشتر است که بدنشان به آن حساسیت بیشتری نشان می‌دهد. بنابراین در صورت احساس درد در ناحیه زنبورگزیدگی می‌توانید برای کاهش و درمان آن، توصیه‌های دکتر «جان تورس» را در نظر بگیرید که ضمن بیان راهکارهای خانگی، توضیح می‌دهد چه زمانی لازم است به بیمارستان و یا اورژانس مراجعه کنید.

دکتر تورس معتقد است اکثر زنبورگزیدگانی که او در اتاق‌های اورژانس می‌بیند واقعا نیازی به توجهات و رسیدگی‌های پزشکی حرفه‌ای ندارند.

درمان به شیوه خانگی چگونه است؟

او اضافه می‌کند: وقتی فقط تورمی کوچک یا قرمزی موضعی در محل گزیدگی مشاهده می‌شود و واکنش آلرژیکی دیده نمی‌شود، با درمان خانگی می‌توان خارش و سوزش را کاهش داد و آثار گزیدگی را زودتر درمان کرد: در گام اول با استفاده از یک موچین تمیز، نیش را طوری خارج کنید که به کیسه زهر در انتهای آن فشاری وارد نشود.

سپس روی موضع گزیدگی تکه‌ای یخ بگذارید تا اثرات گزش کاهش یابد. در مرحله بعدی و در صورتی که هنوز اثرات آن اذیتتان می‌کرد، می‌توانید یک دوز آنتی هیستامین مصرف کنید یا مقداری پماد موسوم به calamine cream را روی موضع گزیدگی قرار دهید. شست‌وشوی موضع با عصاره جوی دوسر نیز برای کاهش خارش و یا مالیدن Benadryl برای کاستن از میزان تورم، مفید است.

چه وقت باید به اورژانس یا پزشک مراجعه کرد؟

دکتر تورس تاکید می‌کند که در صورت مشاهده هر گونه تورم شدید در ناحیه صورت، بویژه در نواحی لب، زبان، گلو یا اطراف چشم باید بلافاصله به پزشک مراجعه کرد تا درمان حرفه‌ای در این زمینه صورت گیرد؛ مخصوصا اگر زنبور تصادفاً به طریقی وارد گلو شده باشد که در این صورت احتمال قطع تنفس به واسطه التهاب محل گزش و تهدید جان و زندگی فرد بیشتر است.

افرادی که واکنش شدید آلرژیک به نیش زنبور نشان می‌دهند، بر اساس گزارش مایوکلینیک، ۳۰ تا ۶۰ درصد ممکن است در معرض خطر آنافلیکسی (anaphylaxis) در دفعات بعدی باشند. به همین دلیل چنین کسانی لازم است حتما درباره اقدامات پیشگیرانه به منظور کاهش حساسیت بدنی و آنتی‌ژنی با پزشک خود مشورت کنند.

منبع: فروشگاه آنلاین هزار و چهل گیاه

درباره 1040giah

تیم تحریریه هزار و چهل گیاه با بهره‌گیری از دانش افرادی که قریب بیش از چهل سال سابقه درخشان در فروش و توزیع مرغوبترین گیاهان دارویی و ادویه‌جات در سطح کشور دارند اقدام به عرضه و توزیع گیاهان داروئی و ادویه‌جات به شیوه‌ای نوین نموده است.

0 0 رای ها
به مقاله امتیاز دهید

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همایش دیدگاه ها