گلوتن و شانس دیابت نوع 2

مقدار کم گلوتن در رژیم غذایی ممکن است باعث افزایش شانس ابتلا به دیابت نوع ۲ شود

در تحقیقی که در مجله اپیدمیولوژی و پیشگیری انجمن قلب آمریکا / جلسات علمی سبک زندگی، در سال ۲۰۱۷ به چاپ رسیده نشان داده شده افرادی که از غذاهای بدون گلوتن استفاده می کنند، نه تنها برایشان سودمند نیست بلکه تا ۱۳ درصد از شانس ابتلا به دیابت نوع ۲ بالاتری برخوردار هستند.

تحقیقات نشان می دهند مصرف بالاتر گلوتن برای افرادی که عدم تحمل یا حساسیت به آن ندارند می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.

گلوتن چیست

پروتئینی است که در غلاتی مثل گندم و جو و سایر محصولات پخته شده حاوی غلات مانند نان وجود دارد.

بیماری سلیاک چیست

بیماری سلیاک بیماری ای است که در آن افراد به گلوتن حساسیت دارند و نمی توانند غذاهای حاوی آن را مصرف نمایند. زیرا در این افراد سیستم ایمنی با حمله به روده کوچک به آن پاسخ می دهد. سلیاک یک بیماری خود ایمنی است که حداقل ۳ میلیون نفر در آمریکا به آن مبتلا هستند.

این در حالی است که بسیاری از افراد بدون داشتن این بیماری از مصرف غذاهای حاوی گلوتن خودداری می کنند به این امید که این نوع غذاها به سلامت آنها کمک کند. در تحقیق پیش رو نشان داده شده که غذاهای بدون گلوتن می توانند عوارض جانبی در بر داشته باشد.

محقققان توصیه می کنند که این تحقیق هنوز می بایست تکمیل گردد و مجددا مورد آزمایش قرار گیرد. در واقع، برخی متخصصان تغذیه یک رژیم غذایی متعادل را توصیه می کنند که شامل میوه جات، سبزیجات، همچنین گندم سبوس دار و سایر مواد غذایی حاوی گلوتن است.

مثل همیشه به شما توصیه می کنیم:

– ورزش و پیاده روی می تواند به سلامت شما بسیار کمک نماید.
– مصرف میوه و سبزیجات را از یاد نبرید.
– از مصرف دخانیات بپرهیزید.
– خواب مناسبی داشته باشید. (بین ۷ تا ۹ ساعت خواب توسط متخصصین توصیه شده است).
– لبخند بزنید و زندگی را سخت نگیرید.

حفظ سلامتی، این گرانبها ترین هدیه خداوند، مهمترین وظیفه ماست.

همیشه سلامت باشید.

لطفاً برای ارتقاء سلامت جامعه این مطلب را به اشتراک بگذارید
درباره رضا دهقانی

دکتر رضا دهقانی، دکتری تخصصی فارماکولوژی، استاد دانشگاه == ارتباط مستقیم از طریق ایمیل dr.rezadehghani7@yahoo.com

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.