عکس بیماری رینود

بیماری رینود چیست؟

بیماری رینود به حالتی گفته می شود که اندامهای انتهایی مثل دست ها، پاها، گوش و بینی دچار حالتی سرد، رنگ پریده و گاهاً کبود می شود. این بیماری به علت انقباض عروق اندامهای انتهایی اتفاق می افتد. برای این بیماری معمولاً داروهای کورتیکواستروئید (کورتون) تجویز می شود. اما کورتیکواستروئیدها دارای عوارض بسیاری هستند. از جمله چاقی، جوش های پوستی، بی نظمی ضربان قلب، پوکی استخوان و غیره.

گیاهان دارویی چه تأثیری بر روی بیماری رینود دارند

پرسیده می شود که آیا گیاهان دارویی می توانند به درمان بیماری رینود کمک کنند؟. در ادامه توضیح خواهیم داد که چه گیاهانی برای این بیماری توصیه شده اند.

  • گل مغربی

کمی روغن گل مغربی را روی اندامهای انتهایی بمالید و خوب ماساژ دهید. این گیاه به بهبود جریان خون در اندامهای انتهایی کمک می کند. گل مغربی کمتر در ایران می روید اما می توان آن را از مناطقی همچون کردستان ایران تهیه نمود. (این گیاه همچنین از عطاری آنلاین هزار و چهل گیاه قابل تهیه است).

  • سیر

سیر از جمله گیاهانی است که به علت اثر آن در کاهش کلسترول، کاهش گرفتگی عروق و تعدیل فشار خون می تواند باعث خون رسانی بهتر به اندامهای انتهایی گردد. اگر نمی توانید سیر را به صورت خام مصرف کنید یا طعم آن شما را آزار می دهد. می توانید از کپسول آن استفاده نمائید.

  • ژینکو

این گیاه باعث بهبود خون رسانی در بدن می شود. ( این گیاه در ایران به سختی قابل تهیه است).

  • گل گاو زبان

به علت داشتن گاما-لینولنیک می تواند در بیماری رینود موثر باشد. و باعث بهبود خون رسانی گردد. می توانید روغن و یا جوشانده غلیظ گل گاو زبان را روی اندامهای انتهایی بمالید. و خوب ماساژ دهید.

  • ضماد خردل

حدود 150 گرم دانه خردل را بسائید. و در آب گرم قرار دهید. تا مواد موثره آن خارج شود. سپس پارچه ای به این ترکیب آغشته کرده. و روی انگشتان دست یا پای خود بمالید.

گیاهانی دیگر که باعث بهبود خون رسانی به اندامهای انتهایی می شوند: میخک، زنجبیل، گزنه، روغن نعناع، سداب و روغن اکلیل کوهی. شما می توانید همه این گیاهان را روی اندامهای انتهایی خود بمالید.

چند توصیه برای افرادی که مبتلا به بیماری رینود هستند

  • به افراد دچار بیماری رینود توصیه می شود کمتر در محیط های سرد حضور یابند. و جوراب و دستکش ضخیم به تن کنند.
  • استرس را از خود دور کنید و آرام باشید. استرس شرایط بیماری شما را بدتر می کند.
  • سعی کنید ورزش کنید. ورزش باعث بهبود جریان خون در بدن شما می شود.
  • غذاهای چرب را کمتر مصرف کنید.

همیشه مراقب سلامت خود باشید.

مطلب از دکتر رضا دهقانی
هر گونه کپی برداری از این مطلب بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

درباره رضا دهقانی

دکتر رضا دهقانی، دکتری تخصصی فارماکولوژی، استاد دانشگاه == ارتباط مستقیم از طریق ایمیل dr.rezadehghani7@yahoo.com

4 1 رای
به مقاله امتیاز دهید

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همایش دیدگاه ها