عوارض چای کیسه ای

ما ایرانیان تقریبا صد سالی است که بعد از واردات چای به ایران،یکی از مصرف کنندگان بزرگ چای می باشیم. امروزه چای کیسه ای به دلیل آنکه بسیار سریع رنگ می دهد و دم می کشد، طرفداران بسیاری در اقشار گوناگون جامعه دارد. اما آیا چیزی در مورد مضرات چای کیسه ای می دانید؟ در ادامه همراه ما باشید.

کافئین موجود در چای باعث رفع خستگی بعد از یک روز کاری سخت می شود و بهترین نوع سرو آن، دم کردن بر روی سماور و یا حرارت غیر مستقیم است. تولید چای کیسه ای خیانتی بزرگ به سلامت جامعه است جرا که این محصول انواع مواد شیمیایی و‌مضر را در خود جای داده است. آیا تا به حال از خود پرسیده اید که چرا چای کیسه ای برخلاف چای طبیعی بسیار سریع رنگ می دهد؟

دلایل مضر بودن چای کیسه ای چیست؟

چای کیسه ای در ابتدا از برگ چای تولید می شد اما به مرور زمان تولیدکنندگان برای دریافت سود بیشتر از خاک چای در محصولاتشان استفاده کردند. چای های کیسه ای به خصوص با برندهای خارجی موجود در بازار مملوء از مواد شیمیایی و افزودنی است که مصرف آن در طولانی مدت باعث ایجاد انواع بیماری ها و سرطان می شوند. برگ های چای برای رنگ دادن و دم کشیدن به حدود ده دقیقه زمان نیاز دارند، اما چای های کیسه ای در کمتر از ۱۰ ثانیه رنگ می دهند. دلیل این امر وجود رنگ های مصنوعی در این کیسه هاست.

اگر سلامتی برای تان اهمیت دارد در طول روز از چای های طبیعی و دم کشیده بنوشید. سعی کنید از چای های بدون طعم و رنگ افزوده استفاده کنید. استفاده از برگ‌ چای کامل بهترین نوع مصرف آن است. برگ های ریز شده خاصیت خود را به مرور از دست می دهند. اگر عادت دارید از چای های طعم دار بنوشید، می توانید از هل، دارچین، گل محمدی و… برای طعم دار کردن چای تان استفاده کنید.

tea-bag

آیا چای کیسه ای باعث بیماری می شود؟‌

مضرات چای کیسه ای تنها از مواد افزودنی به چای نشأت نمیگیرد. اغلب کیسه های لیپتون از کاغذ نامرغوب و آغشته به اپی کلروهیدیرین تولید می شوند. اپی کلروهیدرین به محض تماس با آب ترکیبی سرطان زا با نام MCPD-3 تولید می کند. البته وجود ماده ای به نام فتالات در کاغذهای چای کیسه ای دور از ذهن نیست.

آیا چای کیسه ای سرطان زاست؟

نمی توانیم به طور قطع بگوییم همه چای های کیسه ای موجود در بازار سرطان زاست، اما استفاده از کاغذ نامرغوب و بازیافتی (عامل سرطان)در بیشتر این محصولات وجود دارد. متأسفانه امکان سرطان زا بودن چای های کیسه ای توسط مصرف کننده قابل تشخیص نیست و تنها باید انتظار بازرسی های دقیق وزارت بهداشت را داشته باشیم. اگر همچنان برای ترک مصرف چای کیسه ای متقاعد نشده اید، پس بهتر است از چای های کیسه ای ایرانی و‌تولید داخل استفاده کنید که نظارت بیشتری بر روی آنان است.

چگونه چای کیسه ای مرغوب را تشخیص دهیم؟

تنها کافی است چای کیسه ای را در یک لیوان آب سرد فرو‌کنید، اگر این چای سریعا رنگ داد از مواد افزودنی و شیمیایی درون آن استفاده شده است.‌ اما پیشنهاد ما این است که تا جای ممکن از چای های ایرانی و بدون عطر و طعم افزوده استفاده کنید تا از سلامت آن اطمینان داشته باشید.

منبع: فروشگاه آنلاین هزار و چهل گیاه

درباره رضا دهقانی

دکتر رضا دهقانی، دکتری تخصصی فارماکولوژی، استاد دانشگاه == ارتباط مستقیم از طریق ایمیل dr.rezadehghani7@yahoo.com

0 0 رای ها
به مقاله امتیاز دهید
عضویت
اعلان برای

1 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
نمایش همایش دیدگاه ها

جالب بود ! سپاس از اطلاعات تان !