آب در حال جوش

خیلی از مردم آب باقی مانده در کتری خود را بیش از یک بار می جوشانند. گرچه کار آنها برای جلوگیری از اسراف درست است. اما به خاطر مشکلات سلامتی که ممکن است به دنبال این کار به وجود آید. بهتر است آب اضافی کتری خود را به جای مصرف دوباره، صرف دادن به گلدان هایتان کنید.

یادم می آید که مادربزرگم همیشه این حرف را به من می گفت که آبی که قبلاً مانده و یا یک بار جوشیده است را مصرف نکن. گرچه شاید او دلیل دقیق این حرف را نمی دانست. اما با گذشت سالها می بینیم که مطالعاتی بر مضر بودن آن اشاره می کنند. در ادامه علت را توضیح خواهیم داد.

چرا نباید آب را بیش از یک بار بجوشانیم

وقتی آب را بیش از یک بار می جوشانیم با تغییر محتوای اکسیژن، اجازه می دهید ترکیبات مضر در آن تجمع یابند. شاید متوجه شده باشید چایی که با آبهای تازه دم کشیده باشد طعم بهتری دارد. در واقع دلیل این طعم به خاطر تازه بودن این نوع آبها است. با جوشیدن دوباره آن شاهد تجمع آرسنیک، فلوراید و نیترات در آب خواهیم بود. هر سه این عوامل مضر هستند.

مثلاً در مورد فلوراید تجمع آن در بدن باعث مشکلات عصبی خواهد شد. آرسنیک و نیترات هم سرطان زا هستند. وقتی مصرف این گونه آب را در مدت طولانی ادامه دهید. خود را در معرض بیماری های گوناگون قرار داده اید.

آب دو سوم وزن بدن ما را به خود اختصاص داده است. بنابراین سلامت آب می تواند نقش مهمی برای سلامت ما ایفا نماید. یک کار مهم برای حفظ سلامتی تان این است که هنگام مصرف آبهای معدنی به تاریخ مصرف آن دقت کنید. آبهای معدنی تاریح مصرف گذشته برای سلامتی مضر هستند.

روی برچسب آبهای معدنی دقت کنید تا میزان نیترات آن بالاتر از 50 میلی گرم در لیتر نباشد. از مصرف آبهای معدنی یخ زده و یا در گرما مانده پرهیز کنید. چون این امر باعث آزاد سازی مواد سمی ظرف آبهای معدنی می شود.

بنابر این برای حفظ سلامت خود و خانواده توصیه می کنیم که آب را بیش از یک بار نجوشانید.

همیشه سلامت باشید.

مطلب از دکتر رضا دهقانی، فارماکولوژیست و استاد دانشگاه

فروشگاه آنلاین هزار و چهل گیاه روزها و شبهای خوشی را برایتان آرزو می کند.

درباره رضا دهقانی

دکتر رضا دهقانی، دکتری تخصصی فارماکولوژی، استاد دانشگاه == ارتباط مستقیم از طریق ایمیل dr.rezadehghani7@yahoo.com

0 0 رای ها
به مقاله امتیاز دهید
عضویت
اعلان برای

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همایش دیدگاه ها